У ГУР попередили про нову дезінформаційну кампанію рф проти України

Читать на русском
Політтехнологи країни-окупанта підготували черговий пакет дезінформації щодо України. У ГУР зазначили, що нова кампанія спрямована на міжнародну дискредитацію України та розпалювання внутрішньополітичних чвар.
Фото: Shutterstock.com

Політтехнологи країни-окупанта підготували черговий пакет дезінформації щодо України.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки Міноборони.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

Нова пропагандистська кампанія рашистів спрямована на міжнародну дискредитацію України та розпалювання внутрішньополітичних чвар, йдеться у заяві ГУР.

Так, росія має намір поширювати провокативні та маніпулятивні матеріали серед цільової аудиторії Німеччини, Франції, Ізраїлю та США. Водночас в українському інформаційному просторі плануються публікації на теми:

  • «Хто хабарі бере, а хто на фронт іде»,
  • «Політичний спаринг: коли почнеться бій?»,
  • «Тушіть світло – виборів не буде»,
  • «Так військовий чи мирний час?» і тому подібне.

«Російські політтехнологи традиційно діють за принципом «крапля правди на тонну брехні». При цьому росіяни намагаються знайти та актуалізувати реально існуючі проблеми та болючі точки, у тому числі для західного світу», – пояснили в ГУР.

Зазначається, що всі вкиди мають одну мету: переконати українців та їхніх союзників у безперспективності опору, посіяти сумніви та протистояння в антипутінській коаліції та створити враження, що є інші «важливіші» проблеми.

Нагадаємо, нещодавно в ГУР повідомляли, що росія готує вкиди про російські паспорти у військово-політичного керівництва України.

Раніше британська розвідка розповіла, як рф проводить дезінформаційні операції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: