ЮНЕСКО рекомендує внести ще одне місто до списку об’єктів, які перебувають під загрозою

Читать на русском
У звіті ЮНЕСКО йдеться, що влада, яка займається надзвичайною ситуацією в місті, не має стратегії подолання загрози зміни клімату.
Getty Images

В Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) вважають, що італійську Венецію варто додати до списку об’єктів всесвітньої спадщини, які знаходяться під загрозою зникнення.

Про це повідомляє видання The Guardian.

У звіті ЮНЕСКО йдеться, що влада, яка займається надзвичайною ситуацією в місті, не має стратегії подолання загрози зміни клімату.

Венеція стикнулася з «незворотною шкодою» через низку проблем, починаючи з кліматичної кризи і закінчуючи масовим туризмом, зазначають у ЮНЕСКО.

В організації вказують, що загалом Італія не досягла значного прогресу у вирішенні цих проблем, а покращенню ситуації «заважає відсутність загального спільного стратегічного мислення».

Зазначається, що рекомендацію щодо нового статусу Венеції буде винесено на розгляд на засіданні Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що наприкінці вересня відбудеться в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії.

Водночас, речник муніципалітету міста сказав, що вони «уважно ознайомляться» із пропозицією та обговорять це з італійським урядом.

«Вони не дають нам жодного фінансування для внесення змін, усе, що вони роблять, це критикують… Ніби Венеції потрібно, щоб ЮНЕСКО став об’єктом всесвітньої спадщини! Нам потрібно більше дій і менше слів», - заявив колишній мер Венеції Массімо Качіарі.

Нагадаємо, що Зеленський закликав внести до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО одне з міст України.

Також у суботу, 29 липня, до Одеси прибула місія ЮНЕСКО. Експерти оцінили шкоду, яка була завдана місту російськими атаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: