Зеленський закликав внести до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО одне з міст України

Читать на русском
Разом із партнерами Зеленський підготував номінаційне досьє Одеси для включення до списку Всесвітньої спадщини.
Цензор.нет

Україна підготувала номінаційне досьє Одеси для включення до списку Всесвітньої спадщини і передає його до ООН із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Про це президент Володимир Зеленський заявив у зверненні до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО.

«Разом із партнерами ми підготували номінаційне досьє Одеси для включення до списку Всесвітньої спадщини. Це ми передаємо до ЮНЕСКО. І я звертаюся до вас із проханням ініціювати проведення позачергової сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, щоб вирішити це питання для Одеси. І, будь ласка: це не може затягуватися, це не може відкладатися. Одеса, як і всі інші міста України, є мішенню для російських ударів. Будь ласка, підтримайте Одесу! Покажіть саме на рівні ЮНЕСКО, що російський терор має закінчитися», - зазначив Зеленський.

Згідно з його словами, Одеса – прекрасне місто і важливий порт на Чорному морі, а також джерело культури для мільйонів людей у різних країнах.

Як зазначає президент, збереження історичного центру Одеси має стати одним із кроків, аби дати росії «чіткий сигнал, що світ не заплющить очі» на знищення української історії, культури й спадщини.

Раніше ми повідомляли, що вже до кінця 2022 року Одесу можуть внести до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це допоможе зберегти цілісність пам'яток міста.

При цьому, український борщ вже внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує термінової охорони.

Нагадаємо, що на захоплених територіях окупанти погрожують відбирати у батьків дітей, які не підуть до школи з російською мовою навчання. Україна закликає ЮНЕСКО відреагувати на злочини росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: