Місія ЮНЕСКО прибуде до Одеси на місце зруйнованих культурних споруд

Читать на русском
До Одеси незабаром прибуде місія ЮНЕСКО щодо оцінки пошкоджень об'єктів культурної спадщини.
фото Мінкультури

До Одеси найближчими днями прибуде місія ЮНЕСКО. Експерти проведуть попередню оцінку пошкоджень об'єктів культурної спадщини.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України у понеділок, 24 липня.

Стало відомо, скільки пам'яток архітектури в Одесі пошкодили ворожі ракетиРакетний удар окупантів по центру Одесі цієї ночі пошкодив 25 пам'яток архітектури. Фахівці ще продовжують працювати на місцях влучань.

У ЮНЕСКО вже заявили, що умисне завдання ударів по культурних об'єктах та їх знищення та пошкодження можна прирівняти до воєнного злочину.

При цьому в Мінкульті зазначили, що росія, яка і завдала руйнівних ракетних ударів, досі має членство в Організації.

«Очікуємо на активні дії щодо збереження та відновлення нашої культурної спадщини та закликаємо виключити росію зі складу країн-учасниць Організації», – додали в міністерстві.

Нагадаємо, у ніч на 23 липня росія атакувала Одесу та область п'ятьма видами ракет. Ворог застосував «Калібри», «Онікси», Х-22 та дві модифікації балістичних ракет «Іскандер». Більшість збила ППО. Але від атаки постраждала 21 людина і ще одна загинула. Серед постраждалих – четверо дітей.

Також в Одесі зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, пошкоджено будинки в історичному центрі міста. Загалом пошкоджено близько 25 пам'яток архітектури.

Італія заявила, що допоможе із реставрацією Спасо-Преображенського собору в Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: