Три країни Європи офіційно підтвердили передачу Україні 16 САУ Zuzana

Читать на русском
Данія, Норвегія та Німеччина профінансували виробництво 16 словацьких  САУ Zuzana-2 для Збройних Сил України.
Jaro Nad/Twitter

Німеччина у співпраці з Данією та Норвегією надасть Україні 16 самохідних гаубиць Zuzana-2 словацького виробництва, яке країни профінансували.

Про це повідомляється на сторінці урядового сайту Німеччини.

Як зазначається, водночас Німеччина має намір передати 130 систем опалення та 36 медичних транспортерів.

Словаччина передала Україні дві САУ Zuzana-2Влада Словаччини передала Україні ще дві самохідні артилерійські установки Zuzana-2. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у Twitter у неділю, 9 жовтня.

Окремо до цього Німеччина поставить в Україну 100 000 аптечок та 405 000 сухпайків.

З міркувань безпеки федеральний уряд не надає детальної інформації про способи та дати постачання допомоги.

Варто зазначити, що САУ Zuzana 2 - це самохідна гаубиця калібру 155 мм. 2018 року армія Словаччини закупила 25 артустановок. Вони були передані до армії у липні 2021 року, щоб замінити попереднє покоління.

Нагадаємо, на початку червня Словаччина підписала контракт про передачу Україні восьми самохідних гаубиць Zuzana-2. Вже 9 жовтня Словаччина передала Україні дві Zuzana-2.

Раніше ми повідомляли, що Данія, Норвегія та Німеччина профінансують виробництво словацьких САУ Zuzana-2 для Збройних Сил України. За кошти трьох країн збудують 16 самохідних гаубиць.

Нещодавно керівник Міноборони України Олексій Резніков підтвердив отримання чотирьох HIMARS та IRIS-T, а також анонсував «нову еру ППО».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: