Сили оборони вразили 20 цілей ворога та відбили атаки на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Сили оборони відбили атаки ворога на Куп'янському та Мар'їнському напрямах, а Півдні – закріпилися на досягнутих рубежах. Упродовж доби сталося близько 20 бойових зіткнень, повідомили у Генштабі.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Сили оборони відбили атаки ворога на Куп'янському та Мар'їнському напрямах, а Півдні – закріпилися на досягнутих рубежах. Упродовж доби сталося близько 20 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 30 липня.

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника на схід від Берестового Харківської області.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Іванівки, Серебрянки та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки, Білої Гори та Костянтинівки. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнка та Перемоги Донецької області. Противник здійснив обстріл понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах.

На тлі успішних бойових дій Сил оборони України значно побільшало втрат у підрозділах російських окупаційних військ.

«Так, у Сватовому Луганській області територію міського моргу переповнено тілами загиблих росіян. Їх уже майже тиждень окупанти не вивозять. Тому у місті відчутний нестерпний трупний запах» – йдеться у зведенні.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

А у Старобільську загарбники примусово перемістили частину цивільного медичного персоналу з місцевих медустанов до так званих військових шпиталів для надання медичної допомоги пораненим окупантам.

Авіація сил оборони відповіла на безчинства росіян завданням 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника. А ракетники та артилеристи, у свою чергу, вразили зенітно-ракетний комплекс, 8 артилерійських засобів, дві станції радіоелектронної боротьби, а також два райони зосередження особового складу окупантів.

Крім того, ЗСУ знищили 4 розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Нагадаємо, за останню добу в Україні було знищено ще 480 окупантів. Таким чином, загальні втрати російської армії з початку повномасштабного нападу сягнули 245 тисяч 700 вбитих військових.

Раніше повідомлялося, що морпіхи за добу знищили майже 50 ворожих квадрокоптерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: