Вибух у Шевченківському суді: правоохоронцям повідомили про підозру

Читать на русском
Державне бюро розслідувань у суботу, 29 липня, повідомило про підозру п’ятьом правоохоронцям через вибухи у Шевченківському районному суді Києва.
Укрінформ

Державне бюро розслідувань у суботу, 29 липня, повідомило про підозру п’ятьом правоохоронцям через вибухи у Шевченківському районному суді Києва.

Про це ДБР повідомляє у Telegram.

«Державне бюро розслідувань у стислі терміни встановило обставини та причини інциденту у Шевченківському суді Києва, який трапився 5 липня 2023 року. Проведено судові військову експертизу, експертизи речовин які установили залишки у камері фігуранта речовин, ідентичних тим, які спричинили вибух», – йдеться в повідомленні.

Відтак про підозру повідомили трьом співробітникам ДУ «Київський слідчий ізолятор». Їм інкримінують службову недбалість. А також двом військовослужбовцям Національної гвардії України, яким інкримінують порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання.

Згідно з даними слідства, 5 липня 2023 року підозрювані брали участь в етапуванні підсудного до приміщення райсуду. Під час перебування в СІЗО та перевезенні арештанта до суду відповідальні посадовці не проводили його особистий обшук та не перевіряли речі.

«В приміщенні суду арештант застосував вибухові засоби. Це призвело до його загибелі, поранення співробітників поліції та пошкодження приміщення і майна суду», – додають у дописі.

В ДБР розповіли, що підсудний тривалий час готувався до втечі й виготовляв саморобну вибухівку. Він хотів підірвати її в приміщенні суду та втекти, використовуючи паніку.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, що вибух у Шевченківському районному суді Києва влаштував Ігор Гуменюк – обвинувачений у справі про вибух біля будівлі Верховної Ради під час заворушень у 2015 році. Сам Гуменюк унаслідок вибуху загинув на місці події.

Варто зазначити, що зловмисника звинувачували в тому, що він кинув гранату під час заворушень біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. У тій трагедії загинули 4 бійці Нацгвардії, постраждали 157 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: