Вибухи у Шевченківському суді: глава МВС розкрив особу зловмисника

Читать на русском
Вибух у Шевченківському районному суді Києва влаштував Ігор Гуменюк – обвинувачений у справі про вибух біля будівлі Верховної Ради під час заворушень у 2015 році.
Фото: NV

Вибух у Шевченківському районному суді Києва влаштував Ігор Гуменюк – обвинувачений у справі про вибух біля будівлі Верховної Ради під час заворушень у 2015 році.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова МВС Ігор Клименко.

За його словами, сьогодні у суді проходило засідання у справі щодо подій 2015 року.

«Гуменюка привезли ще на одне засідання суду. Вісім років це вже продовжується. Ну і після цього засідання пан Гуменюк спочатку зачинився в туалеті, а потім він відчинив двері і викинув по караульному невідомий пристрій. Таких вибухів було два», – сказав Клименко.

Зловмисник намагався залишити будинок, але йому завадили конвоїри.

«Військовослужбовці конвою його зупинили пострілом у повітря. Він повернувся, забарикадувався в окремому приміщенні і після цього співробітники КОРД намагалися його деблокувати у цьому приміщенні. Звичайно, перед цим намагалися провести переговори, але він не йшов на контакт», – повідомив міністр.

Він додав, що після того, як двері цього приміщення були деблоковані, Гуменюк кинув у бік правоохоронців ще один предмет. Це призвело до поранення двох людей.

«Ми поки що не розуміємо, де знаходилися вибухові пристрої. Або в туалеті або там, де він забарикадувався, або він якось проніс із собою. Це якраз питання в рамках кримінального провадження, яке зараз проводитиме главк міста Києва», – резюмував Клименко.

Нагадаємо, що сам Гуменюк унаслідок вибуху загинув на місці події.

Варто зазначити, що зловмисника звинувачували в тому, що він кинув гранату під час заворушень біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. У тій трагедії загинули 4 бійця Нацгвардії, постраждали 157 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: