На польському кордоні запрацює «єЧерга» для автобусів

Читать на русском
У пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ у тестовому режимі запрацює електронна черга для регулярних автобусних рейсів.
Державна прикордонна служба України

У пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» у тестовому режимі запрацює електронна черга для регулярних автобусних рейсів.

Про це йдеться на урядовому порталі.

З 31 липня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розпочинає тестування послуги електронна черга для перетину кордону автобусами на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Щоб перетнути цей пункт пропуску з 1 серпня водіям чи логістам варто буде зареєструвати автобус в системі «єЧерга» та приїхати до кордону в зазначений у маршруті час.

«Запуск «єЧерги» для автобусів – частина реформи міжнародних пасажирських перевезень для забезпечення комфорту пасажирів. Паралельно з цим, верифікуємо міжнародні маршрути – скасовуємо непрацюючі, проводимо перемовини із суміжними країнами щодо швидкості роботи митних та прикордонних служб для того, щоб пасажири не витрачали години у чергах на кордоні, а процес був прогнозованим», – зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Наразі електронна черга буде працювати у тестовому режимі, тому час очікування на перетин кордону не буде змінюватись. Після налаштування всіх процесів – черги із пасажирських автобусів перед пунктами пропусків мають зникнути.

«Період тестування послуги ми використаємо для того, щоб пропрацювати всі технічні нюанси нового сервісу для пасажирських перевізників та згодом масштабувати його на всі пункти пропуску. Наразі водіям окрім реєстрації також доступна можливість відтермінувати чи скасувати чергу, замінити водія та транспортний засіб. Окрім цього, команда також розроблятиме можливість слотування та обрання визначеного часу заїзду на пункт пропуску, щоб послуга була зручна для тих, хто перетинає кордон нерегулярними маршрутами», – додав заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.

Запис до «єЧерги» для автобусів буде можливий лише на сайті echerha.gov.ua з 31 липня. Для бронювання місця в черзі варто натиснути «Стати в чергу» та обрати «Автобус», заповнити всі необхідні поля та підтвердити запис.

Нагадаємо, на початку травня Україна запустила «єЧергу» на 16 пунктах пропуску.

Також писали, що від 5 червня електронна черга для перетину кордону за внесення недостовірної інформації скасовує запис.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: