Французький суд відмовив Україні в екстрадиції екснардепа Жеваго – ЗМІ

Читать на русском
Зазначається, що слідча палата винесла негативний висновок щодо його екстрадиції після ретельного розгляду всіх матеріалів справи.
Фото: Reuters

Колишнього народного депутата Костянтина Жеваго не екстрадуватимуть до України, незважаючи на запит українських правоохоронців.

Відповідне рішення 30 березня ухвалив суд французького міста Шамбері, повідомляє видання Espreso.

Слідча палата винесла негативний висновок про його екстрадицію після ретельного розгляду всіх матеріалів справи та з урахуванням усіх доказів та аргументів, наданих стороною захисту.

Жеваго вже відреагував на рішення, заявивши, що воно «підтверджує відсутність достатніх підстав для екстрадиції та доводить необґрунтованість висунутих звинувачень».

«Сподіваюся, що ДБР і Генпрокуратура нарешті вислухають мої аргументи і дотримуватимуться закону у подальшому розгляді цієї справи», - заявив екснардеп.

Нагадаємо, Жеваго затримали у грудні на елітному французькому курорті Куршевель. У рамках розслідування кримінального провадження Жеваго було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. За версією слідства, він нібито організував механізм розтрати 113 млн. доларів фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку «Фінанси та Кредит».

Раніше повідомлялося, що правоохоронні органи вручили підозру топ-менеджеру Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, який входить до складу групи Ferrexpo мільярдера-втікача.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: