Вдень під час тривоги ППО збила два «Калібри», але є нові пуски ракет

Читать на русском
Сьогодні ППО знищила дві крилаті ракети Калібр над Вінницькою областю. Але близько 17 години рф знову випустила ракети по Україні.
ілюстративне фото

Сили оборони в небі над Україною сьогодні знищили дві крилаті ракети «Калібр», які запустили російські військові. Обидві були збиті на Вінниччині.

Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ у Telegram.

Ворог модернізував деякі види ракет – СкібіцькийРосійська федерація модернізувала деякі види ракет, зокрема Х-22 та «Онікс». Ворог також відновив використання комплексів Бастіон.

«Близько 13 години 26 липня 2023 року противник завдав удару крилатими ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря. Імовірно пуски ракет здійснювались з російського підводного човна. В повітряний простір ракети увійшли з південно-східного напрямку, змінюючи курс по маршруту слідування. Обидві ракети збито на Вінниччині», – сказано в повідомленні.

У ЗСУ нагадали, що зараз у повітрі залишаються стратегічні бомбардувальники рф Ту-95МС. Близько 17 години було зафіксовано нові пуски ракет.

«Зафіксовано пуски крилатих ракет з 12 Ту-95мс з району Каспійського моря! Орієнтовний час підльоту крилатих ракет з Каспію година-півтори! Сигнал повітряної тривоги по південних та східних регіонах буде оголошено близько 17:40!», – сказано в повідомленні.

Військові додали, що «не виключено пуски крилатих ракет морського та наземного базування з акваторії Чорного моря і балістики з території рф та тимчасово окупованих територій».

Нагадаємо, сьогодні вдень під час масштабної тривоги повідомлялося про зліт літаків Ту-95МС у росії. У ЗСУ оцінили, скільки ракет залишилося в рф і які з них виробляють.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: