Суд знову відправив під варту ексзаступника міністра інфраструктури Лозинського

Читать на русском
Слідчий суддя ВАКС врахував доводи, наведені прокурором САП, та ухвалив рішення про утримання підозрюваного під вартою з альтернативою внесення 5 млн грн застави.
Фото: Мінінфраструктури

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

Слідчий суддя ВАКС врахував доводи, наведені прокурором САП, та ухвалив рішення про утримання підозрюваного під вартою з альтернативою внесення 5 млн грн застави.

«Термін дії запобіжного заходу – до 17 серпня 2023 року», – уточнили в САП.

Якщо Лозинський внесе заставу, суд його відпустить і покладе низку обов'язків:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та суду;
  • не відлучатися зі Львова без дозволу слідчого;
  • повідомляти слідчого про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватись від спілкування зі свідками у справі;
  • здати на зберігання всі паспорти;
  • носити браслет.

Нагадаємо, Лозинського підозрюють в отриманні хабара в 400 000 доларів за сприяння укладенню договорів із закупівлі обладнання та техніки за завищеними цінами. 21 січня його затримали правоохоронці, а наступного дня звільнили з Мінінфраструктури.

У середині лютого Лозинського було заарештовано. 21 березня Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про продовження терміну запобіжного заходу, внаслідок чого ексчиновника відправили під цілодобовий домашній арешт.

У квітні Апеляційна палата ВАКС відмовилася повторно взяти під варту Василя Лозинського. Судді змінили йому запобіжний захід щодо цілодобового домашнього арешту на 9,93 млн грн застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: