У Повітряних силах назвали головні цілі російських ударів по Одеській та Миколаївській областях

Читать на русском
Ігнат зазначив, що Україні потрібно більше далекобійних ракет, щоб відігнати російські ракетоносії від південних областей, а також для ударів по місцях запуску ракет на тимчасово окупованих територіях.
Фото: Суспільне

Російські окупанти своїми атаками на цивільну та портову інфраструктуру в Одеській та Миколаївській областях переслідують як мінімум дві цілі.

Про це повідомив представник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Данілов запевнив, що захист українських портів посилять найближчим часомВ Україні вже запустили виробництво засобів, що допоможуть посилити захист портів від ракетних ударів росіян.

По-перше, за словами Ігната, росія після виходу із зернової угоди намагається стати монополістом в плані експорту агропродукції.

Друга ціль Кремля – посіяти паніку серед жителів півдня України.

«Сіяти паніку та страх – це теж один із планів Кремля. І цю гіпотезу підтверджують самі пропагандисти: їм потрібно розгойдати ситуацію всередині країни, щоб народ почав протестувати, погоджуватися на якісь умови незрозумілого миру і так далі», – сказав Ігнат.

Він також зазначив, що Україні потрібно більше далекобійних ракет, щоб відігнати російські ракетоносії від південних областей, а також для нанесення ударів по місцях запуску ракет на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що за останні дні росіяни кілька разів атакували порти на Одещині та Миколаївщині. Сьогодні рф вдарила по портовій інфраструктурі Дунаю, в результаті атаки постраждали шестеро людей.

А в ніч проти 23 липня рашисти атакували Одесу. У місті зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, також пошкоджено будинки в історичному центрі. Загалом пошкоджено близько 25 пам'яток архітектури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: