Британська розвідка оцінила наслідки затримання Гіркіна

Читать на русском
Затримання та арешт терориста Ігоря Гіркіна, який вже не раз критикував путіна, може роздратувати співтовариство російських військових блогерів.
Ігор Гіркінфото росЗМІ

Затримання та арешт колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна може роздратувати співтовариство російських військових блогерів. Також це може не сподобатися деяким солдатам рф.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії у своєму Twitter 22 липня.

Колишній ФСБшник, терорист, Z-блогер: що відомо про затриманого у росії ГіркінаТерориста Ігоря Гіркіна-Стрєлкова затримали у росії за екстремізм. Що про нього відомо та які злочини він скоїв – на інфографіці.

У розвідці нагадали, що колишній ватажок бойовиків уже давно критикує Міністерство оборони росії через ведення війни. Однак останніми днями його коментарі перейшли до прямої критики російського президента володимира путіна.

«Колишнього російського розвідника і провідного націоналістичного військового блогера Ігоря Гіркіна майже напевно було заарештовано за звинуваченням в «екстремізмі» 21 липня 2023 року», – сказано в повідомленні.

Тому в британській розвідці вважають, що затримання терориста ймовірно роздратує інших членів спільноти військових блогерів, а також деяких військовослужбовців, які вважають Гіркіна проникливим аналітиком та патріотом. Також це говорить про те, що табу на відкриту критику путінського режиму значно послабшало.

«Хоча Гіркін не є союзником групи «Вагнера», він, ймовірно, був готовий розширити межі публічної критики лише у контексті невдалого бунту ватажка «Вагнера» Євгена Пригожина у червні 2023 року», – пише пресслужба.

Нагадаємо, 21 липня стало відомо про затримання терориста, колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна.

Того ж дня ввечері суд у Москві ухвалив вирок Гіркіну – заарештувати його до 18 вересня. Сам Гіркін скаржився на проблеми зі здоров'ям та просив відправити його під домашній арешт.

В ГУР Міноборони України розповіли, про що може говорити затримання у росії терориста Гіркіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: