Ексглава СБУ Баканов отримав посвідчення адвоката

Читать на русском
Баканов отримав свідоцтво адвоката у Полтавській області. Керівник Ради адвокатів запевняє, що перед цим колишній голова СБУ пройшов усі необхідні процедури.
Фото: СБУ

Колишній глава Служби безпеки України Іван Баканов став адвокатом у Полтавській області.

Про це повідомляє видання Полтавщина, посилаючись на слова керівника Ради адвокатів Полтавської області Володимира Скукіса.

Ексглава СБУ Баканов перебуває під слідством – ЗМІЗа даними журналістів, Баканова нібито звинувачують у провалі роботи СБУ у передвоєнний та початковий період повномасштабного вторгнення росії.

За його даними, Баканов отримав свідоцтво адвоката 27 червня. Скукіс запевняє, що перед цим колишній голова СБУ пройшов усі необхідні процедури.

«Він склав іспити до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу. За кілька тижнів його було внесено до Реєстру адвокатів України. Окремі ЗМІ написали, що 27 числа його не було у Полтаві, але це не так, він був, я бачив його особисто», – сказав Скукіс.

Голова обласної Ради адвокатів також пояснив, чому Баканов отримував свідоцтво саме на Полтавщині.

«Після війни багато кваліфікаційно-дисциплінарних комісій припинили свою роботу або працюють нерегулярно, наприклад, у Києві чи Харкові. Тому часто претенденти демонструють саме договір оренди. Так було і з Іваном Бакановим. Це його самостійне рішення», – уточнив Скукіс.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський усунув Баканова з посади у липні 2022 року. Як пояснив глава держави, основною причиною усунення стала аномально велика кількість зрадників серед спецслужби. Після цього Службу очолив Василь Малюк.

Раніше нардепи заявили, що СБУ завершила службове розслідування проти Баканова, але його результати поки що не оприлюднять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: