Ексглава СБУ Баканов перебуває під слідством – ЗМІ

Читать на русском
За даними журналістів, Баканова нібито звинувачують у провалі роботи СБУ у передвоєнний та початковий період повномасштабного вторгнення росії.

Ексглава Служби безпеки України Іван Баканов став фігурантом кількох кримінальних проваджень щодо окупації прикордонних територій України.

Про це повідомляє NV з посиланням на анонімного високопоставленого представника Офісу президента України.

За даними видання, Баканова звинувачують у провалі роботи СБУ у передвоєнний та початковий період повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, це стосується появи у відомстві російських агентів на зразок екс-начальника кримського управління СБУ Олега Кулініча.

Джерело наголосило, що деякі співробітники Офісу президента були просто шоковані тим, як Баканов керував спецслужбою.

Наразі екс-глава СБУ нібито перебуває під слідством. При цьому співрозмовник видання не став називати, в яких розслідуваннях «засвітився» Баканов.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський усунув Баканова з посади у липні 2022 року. Як пояснив глава держави, основною причиною усунення стала аномально велика кількість зрадників серед спецслужби. Після цього Службу очолив Василь Малюк.

Раніше нардепи заявили, що СБУ завершила службове розслідування проти Баканова, але його результати поки що не оприлюднять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: