Українські льотчики навчатимуться на F-16 на авіабазі у Данії

Читать на русском
Очільник Міноборони Данії Троельс Лунд Поульсен запропонував організувати навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 на своїй території.
Винищувач F-16Фото: rohde-schwarz.com

У четвер, 15 червня, виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен запропонував організувати навчання українських пілотів на винищувачах F-16 на своїй території.

Про це він сказав у інтерв’ю каналу TV2 на полях міністерської зустрічі країн НАТО в Брюсселі.

За словами Поульсена, план, розроблений спільно з Нідерландами, передбачає навчання українців на F-16 на базі військово-повітряних сил Скрюдструп, що у Південній Ютландії у Данії – саме там знаходяться винищувачі цього класу.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

Очільник Міноборони додав, що сподівається на підтримку інших країн, аби Данія і Нідерланди змогли представити більш конкретний план на саміті НАТО у липні у Вільнюсі. Очікується, що навчання українських пілотів розпочнеться одразу після літніх канікул. Зазначається, що цей план не є ознакою рішення Данії передати Україні свої винищувачі F-16.

«Ми ще далекі від того, щоб ці винищувачі потенційно стали бойовими в Повітряних силах України. Я припускаю, що підготовка займе щонайменше шість місяців», – сказав Поульсен.

Також чиновник зауважив, що питання передачі Україні літаків знову обговорюватиметься вже після навчання.

Раніше стало відомо, що центр підготовки українських пілотів на F-16 буде розташований у Східній Європі.

Також повідомлялося, що ЗСУ вже сформували перший список пілотів для навчання на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: