Комбінована атака на Україну: у ЗСУ розповіли, скільки ракет та «шахедів» збили

Читать на русском
Росія у кілька хвиль атакувала Україну крилатими ракетами повітряного, наземного і морського базування, а також дронами. Знищено 13 Калібрів, 23 шахеди та ракету Х-59.
Фото: 24 канал

У ніч на 19 липня росія атакувала Україну з південного напрямку, використовуючи крилаті ракети повітряного, наземного та морського базування, а також іранські ударні дрони.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, основним напрямом удару була Одеська область.

Протягом кількох хвиль атак росія застосувала:

  • 16 крилатих ракет морського базування «Калібр», ймовірно, з малого ракетного корабля «Інгушетія» та фрегата «Адмірал Ессен» з акваторії Чорного моря;
  • 8 крилатих ракет Х-22 із літаків дальньої авіації Ту-22М3 із акваторії Чорного моря;
  • 6 крилатих ракет «Онікс» із берегового ракетного комплексу «Бастіон» (Крим);
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59 із винищувача Су-35 із акваторії Чорного моря;
  • 32 ударні дрони з полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (Ростовська область).

В результаті було знищено 37 повітряних цілей: 13 крилатих ракет «Калібр», керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 «шахеди».

Нагадаємо, вночі та вранці вибухи пролунали у багатьох містах України. Наслідки атаки на Одеську область наразі невідомі. Вибухи були також у Запоріжжі та Кропивницькому (тут без руйнувань).

Військова адміністрація Києва повідомила, що сили ППО знищили всі дрони на підльоті до столиці. У Житомирській області внаслідок атаки дронів було пошкоджено інфраструктурний об'єкт та приватні домогосподарства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: