В Україні знеструмлені понад 300 населених пунктів: у чому причина

Читать на русском
Станом на ранок суботи, 8 липня, понад 300 населених пунктів у десяти областях України знеструмлені внаслідок негоди.
Укрінформ

Станом на ранок суботи, 8 липня, понад 300 населених пунктів у десяти областях України знеструмлені внаслідок негоди.

Про це повідомляє Міністерство енергетики у Telegram.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

«Внаслідок масштабного грозового шторму, який пройшов країною, у 10 областях зафіксовано пошкодження ліній електропередачі, знеструмлено 301 населений пункт», – йдеться в повідомленні.

Найбільше постраждали населені пункти на Чернігівщині, Одещині, Кіровоградщині, Полтавщині. Також через негоду залишається без світла частина споживачів у Сумській, Дніпропетровській, Київській, Черкаській, Донецькій, Миколаївській областях. Наразі тривають відновлювальні роботи.

Крім цього, у прифронтових і прикордонних з росією регіонах внаслідок обстрілів знеструмлювалися 45 населених пунктів у Донецькій області. Також залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях.

«Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація», – додали у відомстві.

Нагадаємо, 6 липня о 16 годині було зафіксовано рекордне за першу половину літа споживання електроенергії.

Раніше писали, що через спеку в Україні пік споживання електроенергії змістився на період із 16 до 23 години. Саме у цей проміжок часу українцям варто заощаджувати електрику.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: