НАБУ завершило розслідувати ще одну справу Південноукраїнської АЕС

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили матеріали розслідування стороні захисту у схемі про заволодіння понад 12 млн грн.
фото: uk.wikipedia.org

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати схему із заволодіння понад 12,3 млн грн державного підприємства «Южно-Українська АЕС».

Про це повідомляють прес-служби органів.

«САП та НАБУ завершили слідство у справі щодо заволодіння грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» у сумі понад 12,3 млн грн. Серед підозрюваних організатор злочину - фактичний керівник двох компаній-учасників торгів, начальник управління ВП «Южно-Українська АЕС», а також фінансовий директор одного з підприємств та керівник двох юридичних осіб у справі, які є пособниками у вчиненні цього злочину. На сьогодні прокурор САП надав доручення детективам НАБУ відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», у цій справі повідомили про підозру колишньому начальнику управління виробничо-технічної комплектації ЮУАЕС Дмитру Соколову (переховується в росії); бізнесмену Дмитру Лисенку; фінансовій директорці групи компаній Dara Group Світлані Костянецькій та ще одній особі.

За версією слідства, у 2011-2012 роках начальник управління виробничо-технічної комплектації ЮУАЕС Дмитро Соколов, використовуючи підконтрольні його пособнику бізнесмену Дмитру Лисенку підприємства в якості засобів та знарядь вчинення злочину, зловживаючи своїм службовим становищем, протиправно заволодів грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» під час здійснення закупівлі обладнання, а саме систем кондиціонування-холодильних та вентиляційних установок. Як з'ясувалося, обладнання закуплено за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитків на суму 12,3 млн грн. Соколова та Лисенка також обвинувачують і в іншій справі про заволодіння на ЮУАЕС.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд слухає ще одного справу про корупцію на ЮУАЕС. У ній обвинувачують колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма; його сина Артема; президента DARA Group Едуарда Самоткала; ексбухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка і Володимира Богатчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: