Суд відклав засідання у справі Южно-Української АЕС

Читать на русском
Антикорупційний суд відклав на кінець грудня підготовче засідання у справі заволодіння коштами атомної електростанції.
Южно-Українська АЕСфото: uk.wikipedia.org

Суд відклав на 27 грудня підготовче засідання у кримінальному провадженні про заволодіння коштами Южно-Української АЕС на тендерах із закупівлі загальноблочних щитів.

Таке рішення 11 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, адвокати двох обвинувачених вчетверте не прибули на підготовче засідання. Ці обвинувачені також не з'явилися на засідання 11 грудня. Щодо них здійснювалось заочне досудове розслідування. На сьогодні, прокурором подано клопотання про здійснення заочного судового провадження. Так, судді вирішили цим обвинуваченим знайти безкоштовних адвокатів і відклали засідання на 27 грудня.

У цій справі обвинувачують колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма; його сина Артема; президента DARA Group Едуарда Самоткала; ексбухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка і Володимира Богатчука.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у справі Южно-Української АЕС. Раніше суд відвів прокурора САП і детектива НАБУ від цієї справи. Також суд не повернув обвинувачення стосовно бухгалтера з цього розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: