Ворог намагається застосовувати ДРГ на півночі – Наєв

Читать на русском
На півночі ворог намагається застосовувати ДРГ. Сили оборони України повністю готові до відбиття будь-яких загроз.
Military Media Center

На півночі ворог намагається застосовувати ДРГ. Сили оборони України повністю готові до відбиття будь-яких загроз.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, Генеральний штаб ЗС України передбачив усі можливі варіанти розвитку подій та передбачає відповідні заходи посилення позицій у разі можливого загострення обстановки.

«Таким чином кількість сил та засобів на даному напрямку станом на сьогодні достатня для виконання завдань, покладених на нас керівництвом держави», – наголосив Наєв.

Станом на 18 липня у всій Північній операційній зоні найгарячішими залишаються Чернігівський та Сумський напрямки. Російські окупанти обстрілюють з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів, а також завдають удари з повітря. Крім цього, помітили намагання противника застосовувати диверсійно-розвідувальні групи.

«Загалом, рф не полишає спроб проведення бойових дій на цих напрямках. Ми це розуміємо та вживаємо усіх необхідних заходів, в першу чергу для захисту мирного населення та посилення можливостей наших військ», – додав командувач.

Тим часом ворог намагається перехопити ініціативу на Лимано-Куп'янському напрямку.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна хотіла б досягти швидких результатів контрнаступу, але в нинішніх реаліях це практично неможливо зробити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: