Зеленський заявив, що Україна готова продовжувати «зернову угоду» без росії

Читать на русском
Україна готова продовжувати дію зернової угоди без російської федерації. Однак для цього потрібна відповідь Туреччини та ООН.
Getty Image

Україна готова продовжувати дію «зернової угоди» без російської федерації. Однак для цього потрібна відповідь Туреччини та ООН.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю африканським журналістам.

Доля «зернового коридору»: чи може рф вийти з угодиРосійські терористи використовують зернову угоду, як один з інструментів шантажу в спробах послабити західний санкційний зашморг на шиї москви

За словами українського лідера, росія зриває домовленість з ООН та Туреччиною, з Україною вони ні про що не домовлялися.

«У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода - Росія, Туреччина, ООН. Тому, коли Росія каже, що вона зупиняє, - вона зриває свої домовленості з Генсеком ООН Гуттерішем і з президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей», – сказав Зеленський.

Відомо, що президент дав розпорядження підготувати офіційні сигнали до ООН і до Туреччини, щоб ті відповіли, що вони готові продовжувати ініціативу. Він додав, що навіть без росії треба робити все, щоб Україна могла використовувати чорноморський коридор.

«Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, – то всі готові продовжувати постачання зерна», – підкреслив Зеленський.

Організація об'єднаних націй підтвердила припинення участі росії у Чорноморській зерновій ініціативі.

Нагадаємо, дія угоди завершується сьогодні, 17 липня. Вчора з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках чинної угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: