ООН просить путіна продовжити зернову угоду в обмін на підключення одного з банків до SWIFT – Reuters

Читать на русском
Генсек ООН направив путіну листа з проханням продовжити угоду про експорт українського зерна через Чорне море в обмін на підключення дочки Россільгоспбанку до SWIFT.
xinhuanet.com

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував російському президенту володимиру путіну продовжити зернову угоду в обмін на підключення «дочки» Россільгоспбанку до платіжної системи SWIFT.

Про це із посиланням на джерела повідомляє Reuters.

Лист путіну було відправлено у вівторок: Гутерріш запропонував путіну подальше полегшення російського експорту продовольства та добрив та продовження експорту українського зерна через Чорне море.

«Мета полягає в тому, щоб усунути перешкоди, що впливають на фінансові операції через Россільгоспбанк, що викликає серйозне занепокоєння рф, і одночасно забезпечити продовження потоку українського зерна через Чорне море», – заявив офіційний представник ООН Стефан Дюжаррик.

Термін дії зернової угоди спливає наступного тижня, раніше у Кремлі заявили, що шансів на продовження у неї немає.

Ключовою вимогою Москви є підключення Россільгоспбанку до міжнародної платіжної мережі SWIFT. За інформацією ЗМІ, Європейський Союз розглядає можливість піти на таку поступку.

Нагадаємо, вчора президент Туреччини Ердоган розповів, як відбуваються переговори щодо продовження зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: