Швеція прискорить постачання зброї в Україну

Читать на русском
Міністр оборони Швеції підписав угоду про безпеку з Україною. Це дозволяє країнам обмінюватися конфіденційною інформацією та посилить оборонну спроможність України. Також Швеція заявила, що підтримуватиме Україну стільки, скільки їй потрібно.
Прес-служба мінобороны Швеції

Швеція спростить та прискорить постачання зброї в Україну. Міністр оборони Пол Йонсон підписав угоду про захист безпеки з Україною на саміті НАТО у Вільнюсі.

Про це повідомляє пресслужба уряду Швеції.

«Угода дає можливість Швеції та Україні обмінюватися конфіденційною інформацією, яка стосується, наприклад, випробувальних польотів JAS Gripen або військової техніки», - заявив шведський уряд.

Управління оборонних матеріалів Швеції (FMV) також укладає угоду з Україною, яка дозволить країні закуповувати оборонні матеріали безпосередньо в промисловості з коротшими термінами доставки.

«Підписанням цих угод ми робимо подальші кроки для посилення обороноздатності України та забезпечення закупівлі нової оборонної техніки безпосередньо у промисловості. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки їй потрібно, щоб виграти війну, відновити свою свободу та відбудувати свою країну», – підкреслив міністр оборони Швеції.

Нагадаємо, згідно з заявою Зеленського, на саміті НАТО Україна отримала безпрецедентну для себе безпекову основу.

Також, Фінляндія передасть Україні більше військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: