Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок колишнім працівникам СБУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисників обвинувачених на вирок, яким засудили їхніх клієнтів до колонії.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким засудили до 8 років позбавлення волі колишнього начальника першого сектору відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України у Вінницькій області Олександра Музикіна та його заступника Володимира Черняка.

Таке рішення 7 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами захисників обвинувачених (Олександра Музикіна та Володимира Черняка – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 30.05.2023 у кримінальному провадженні № 52017000000000025 від 05.01.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 368, частиною 3 статті 369-2 КК», – ідеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватими двох колишніх СБУшників Олександра Музикіна та Володимира Черняка в одержанні 50 тисяч доларів неправомірної вигоди. Їм призначили покаранням 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком 3 роки та з конфіскацією половини належного особам на праві власності майна.

За версією обвинувачення, у 2017 році на той момент начальник сектору відділу контрзахисту економіки управління СБУ Вінниччини Олександр Музикін та його заступник Володимир Черняк, діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від суб'єктів господарювання неправомірну вигоду у розмірі 50 тис. дол. за нездійснення тиску на їхній бізнес. Детективи НАБУ задокументували факт отримання через посередника половини цієї суми від керівників двох комерційних підприємств.

Нагадаємо, обвинуваченого у справі «Укрхімтрансаміаку» засудили до 12 років колонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: