Ситуація на фронті: за добу сталося майже 30 бойових зіткнень

Читать на русском
Відбито атаки в районі Григорівки, Оріхово-Василівки, Перемоги, Новомихайлівки, Мар'їнки. Крім того, ЗСУ стримують наступ окупантів у районах Авдіївки, Первомайського та Невельського.
Фото: Генштаб

Російські окупанти зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, де точаться важкі бої. Протягом доби сталося 29 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУЗалужний сказав, що його дратують розмови про повільний контрнаступ ЗСУ. Він наголосив, що це не шоу – кожен метр звільненої землі дається кров'ю.

За добу окупанти завдали 65 авіаційних ударів та здійснили 71 обстріл із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність.

На Куп'янському напрямі українські військові тримають оборону.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у районі Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії, Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Григорівка та на схід від Оріхово-Василівки.

На Авдіївському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ росіян у районах Авдіївки, Первомайського та Невельського.

На Мар'їнському напрямку під ворожим вогнем артилерії українські військові відбили всі атаки в районах населених пунктів Перемога, Новомихайлівка та Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Благодатного.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 по зенітно-ракетних комплексах ворога. Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили 3 пункти управління, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та станцію РЕБ супротивника.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW повідомляли, що в ході свого контрнаступу українські військові навмисно дотримуються уповільненого темпу просування.

Керівник ГУР Кирило Буданов зазначав, що успіх у ході контрнаступу буде, але пізніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: