ВАКС вкотре продовжив арешт підозрюваному у спробі підкупу антикорупціонерів

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 серпня строк тримання під вартою директора громадської організації «Солом'янська варта» Віктора Дорофеєва, якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу антикорупціонерів.

Таке рішення 20 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував Дорофеєва з альтернативою 10,8 млн грн застави. Пізніше йому зменшили заставу до 5,36 млн грн. Детектив НАБУ і прокурор САП просив продовжили арешт ще на два місяці.

«Клопотання про продовження строку тримання під вартою щодо підозрюваного (Віктора Дорофеєва – ред.) у кримінальному провадженні № 52022000000000301 від 12 жовтня 2022 року задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк тримання під вартою на 60 днів», – ідеться в рішенні.

Водночас йому зменшили заставу до 4 млн грн.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2020 році директор ГО «Солом'янська варта» Віктор Дорофеєв і керівник ГО «Екологічний захист та контроль» Віктор Сергійчук звернулись до одного з підозрюваних, а згодом обвинуваченого у резонансній справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Йшлося про колишнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві Миколу Ілляшенка.

Прикриваючись нібито зв'язками у НАБУ, САП та ВАКС, зловмисники намагались переконати Ілляшенка сплатити понад 1,8 млн доларів США для позивного вирішення питання щодо укладення угоди з прокурором та уникнення покарання за вчинений злочин. Зловмисників затримано на «гарячому», одразу після одержання ними частини обумовлених коштів - 50 тисяч доларів. Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст.190 Кримінального кодексу України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: