У ГУР прокоментували ліквідацію у Краснодарі російського командира підводного човна

Читать на русском
У ГУР розповіли, що у колишнього командира підводного човна Ржицького стріляли сім разів з пістолета Макарова. У парку в цей момент дощило та було безлюдно – свідків убивства немає.
kuban.aif.ru

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували ліквідацію в Краснодарі колишнього командира підводного човна, причетного до ракетних обстрілів України Ржицького.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

«10 липня «підводник» здійснював пробіжку в краснодарському парку культури і відпочинку ім. 30-річчя перемоги. Близько шостої ранку в нього було здійснено сім пострілів з пістолета Макарова. В результаті вогнепальних поранень Ржицький помер на місці. Через рясний дощ в парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника», – йдеться у повідомленні ГУР.

Підводний човен «Краснодар», командиром якого був Ржицький – один із шести підводних човнів проекту ««варшавянка»», що входять до складу російського чорноморського флоту. Кожен з них здатен нести до чотирьох крилатих ракет типу «Калібр».

У розвідці розповіли, що капітан 2-го рангу Ржицький щонайменше з 2006 року мешкав у Севастополі. Деякий час був командиром підводного човна «Алроса», а потім був призначений командиром «Краснодара».

Нагадаємо, вчора ввечері стало відомо про вбивство Ржицького у Краснодарі. За інформацією ЗМІ, близько 8-ї ранку невідомий підстеріг його біля спорткомплексу «Олімп» і розстріляв.

Ржицький міг бути причетний до ракетного удару по Вінниці у липні 2022 року, внаслідок якого загинули щонайменше 27 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: