В ОПУ заявили, що реєстр олігархів наразі «не на часі»

Читать на русском
Заступник голови Офісу президента вважає, що реєстр олігархів потрібно створювати тільки після війни, оскільки великий бізнес теж постраждав і зараз неможливо сказати точно хто є олігархом, а хто ні.
РБК-Україна

Великий бізнес дуже багато втратив і сьогодні об'єктивно неможливо сказати, чи є людина олігархом, тому складати реєстр олігархів під час війни нерозумно

Про це розповів у інтерв'ю РБК-Україна Заступник голови Офісу президента з питань судів Андрій Смирнов.

«Сьогодні війна. Сьогодні навіть великий бізнес дуже багато втратив. Сьогодні об'єктивно сказати, чи є людина олігархом, неможливо, з огляду на те, що ці люди втрачають активи вартістю мільярди доларів. Зараз складати реєстри і бігати, казати: «Ми склали реєстр», ну це не є розумним», - повідомив Смирнов.

Згідно його слів, закон про олігархів у воюючій кроаїні не на часі.

«У країні, в якій палає війна, в якій люди втрачають заводи, воно не на часі. Дати об'єктивну оцінку складно. Це того не вартує. Треба виграти війну, а потім сісти і подивитись на конкретну «карту бою»», - заявив замглави ОП.

Нагадаємо, Forbes оприлюднив рейтинг 20 найбагатших людей України: як їхні статки змінилися з початку війни.

Крім того, Рінат Ахметов ініціює арбітраж проти росії за захоплені у 2014-2017 роках активи у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, для визнання людини олігархом наявність громадянства України не є обов'язковою, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Також він сказав що під ознаки олігарха можуть підпадати близько 86 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: