Через дефіцит електроенергії Україна використала аварійну допомогу з Румунії і Польщі

Читать на русском
Вчора ввечері, 27 червня, України використала аварійну допомогу від Румунії та Польщі через аварійне відключення одного з атомних блоків АЕС.
nrcu.gov.ua

Вчора ввечері, 27 червня, України використала аварійну допомогу від Румунії та Польщі через аварійне відключення одного з атомних блоків АЕС.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго» у Telegram.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

«27 червня з 19:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі по 150 МВт щогодини загальним обсягом 1200 МВт-год», – йдеться в повідомленні.

Додають, що дефіцит потужності виник через аварійне відключення одного з атомних блоків. Україна може використовувати таку допомогу від сусідніх країн завдяки синхронній роботі енергосиcтеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою.

«Триває ремонтна кампанія на теплових електростанціях і деяких атомних енергоблоках. Тож електростанції мають обмежені можливості для компенсації непередбачуваного виключення деяких енергоблоків з роботи, особливо у вечірні години, коли споживання зростає», – наголосили в компанії.

Нагадаємо, з 30 червня в Україні почнуть діяти нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу.

Тоді як після підвищення з 1 червня ціни на електроенергію, середній платіж за світло для однієї сім'ї зріс приблизно на суму до 250 гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: