САП оскаржила запобіжні заходи у справі голови Тернопільської облради

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала апеляційні скарги на рішення щодо фігурантів справи очільника Тернопільської облради.
фото: te.20minut.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжні заходи голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, першого заступника і заступника керівника Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука і Ігоря Гайдука в частині визначення розміру застави.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської ОВА обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 200 грн застави», – інформує прокуратура.

У відомстві зазначили, що прокурор не погоджується з розміром застави і просить визначити 13 млн грн застави Головку, 10 млн грн – Дем'янчуку і 8 млн грн для Гайдука.

«Крім того, оскільки злочин, який інкримінується голові Тернопільської облради, пов'язаний із займаною ним посадою та виконанням службових повноважень, стороною обвинувачення готується клопотання про відсторонення особи від займаної посади. Разом з тим, повідомляємо, що двоє заступників голови Тернопільської ОВА з березня 2023 року увільнені від виконання своїх посадових обов'язків», – зазначають у САП.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради Михайла Головка, першого заступника голови та заступника голови Тернопільської ОВА Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука відповідно. За даними слідства, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати в цілому понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

Такі неправомірні дії чиновників вчинялись попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та всіляко допомагав силам оборони України. Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали «на гарячому» одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: