САП збільшує кількість прокурорів

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила новий штатний розпис, який допоможе збільшити кількість посад прокурорів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура за погодженням Національного антикорупційного бюро змінила штатний розпис, який передбачає збільшення кількості посад прокурорів ще на сім осіб.

Про це повідомляє прес-служба САП.

Як стверджують у прокуратурі, наразі 13 з 57 прокурорів САП перебувають у Збройних силах України. Через це навантаження на кожного прокурора значно зросло.

«Збільшення кількості прокурорів передусім спрямоване на посилення результативності та підвищення якості роботи САП. Нові виклики сьогодення, які зобов'язують нас тримати на контролі корупційні злочини та попереджати їх вчинення на усіх рівнях та усіма гілками влади, зумовлюють необхідність створення сильної антикорупційної прокуратури з доброчесними професіоналами. Саме тому ми плануємо не зволікати і найближчим часом оголосити конкурс на 7 вакантних посад прокурорів», – заявляє керівник САП Олександр Клименко якого цитує прес-служба.

Він також зазначив, що для повноцінного посилення САП потрібні зміни в законодавство. Керівником САП ухвалено рішення не лише про добір нових прокурорів, а й проведення реорганізації структурних підрозділів САП.

«У структурі САП з'явиться нова адміністративна посада – заступник керівника управління САП - начальник першого відділу. Реорганізація посади зумовлена необхідністю не лише покращення адміністрування тих відділів САП, де керівники підрозділів стали на захист країни в лавах ЗСУ (3 начальники відділів з 6 та перший заступник керівника САП), а й для забезпечення швидкості та гнучкості в ухваленні рішень. Зміна у структурі перш за все має на меті збільшити ефективність як в процесуальній, так і адміністративній роботі та вивести якість роботи прокуратури на новий рівень», – наголошують у САП.

Від «Слово і діло»: наразі посаду начальника першого відділу прокурорів САП обіймає Олександр Омельченко. Він є процесуальним керівником у справі колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

Нагадаємо, до САП обрали ще вісім нових прокурорів. З 1 січня 2023 року вони приступили до роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: