ЗСУ вели контрнаступ на шести ділянках фронту, на деяких мають успіх – ISW

Читать на русском
Українські воїни домоглися успіхів на кількох ділянках фронту, поділилися американські аналітики.
Фото: Генштаб ЗСУ

2 липня Сили оборони України провели контрнаступальні операції на шести ділянках фронту, на деяких з них досягли успіхів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУЗалужний сказав, що його дратують розмови про повільний контрнаступ ЗСУ. Він наголосив, що це не шоу – кожен метр звільненої землі дається кров'ю.

«Міністерство оборони росії та інші російські джерела стверджували, що українські війська вели наступальні дії на Лиманському напрямку, в районі Бахмута, на ділянці Авдіївка – Донецьк, на заході Донецької області, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області», – зазначили аналітики.

2 липня офіційний представник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий повідомив, що українські військові продовжують невстановлений наступ на флангах навколо Бахмута.

Крім того, за словами російського «воєнкора», ЗСУ мали невстановлені успіхи на південний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Також російські джерела повідомляли, що ЗСУ продовжували контрнаступальні операції на південь та південний захід від Оріхова Запорізької області.

Аналітики підкреслюють, що росіяни описують ці операції ЗСУ як «дрібніші» тактичні дії порівняно з попередніми.

Нагадаємо, через настання ЗСУ росіяни перекидають під Бахмут сили з інших напрямків.

Також повідомлялося, що ЗСУ з важкими боями просуваються на двох південних напрямках.

2 липня представник Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів деталі просування ЗСУ на флангах Бахмутського спрямування.

Крім того, стало відомо, скільки оккупантів та їхньої техніки знищили ЗСУ за тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: