ЗСУ з важкими боями просуваються на двох південних напрямках – МОУ

Читать на русском
Згідно зі словами Маляр, за поточну добу, 2 липня, маємо невелике просування українських військ. Бійці мають часткові успіхи, відтісняють противника і вирівнюють фронт.
АрміяInform

Сили оборони України продовжують наступальні дії на півдні України. Бійці ЗСУ ведуть тяжки бої з окупантами.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє на сторінці у Телеграмі.

Згідно зі словами Маляр, за поточну добу, 2 липня, маємо невелике просування українських військ. Бійці мають часткові успіхи, відтісняють противника і вирівнюють фронт.

«З важкими боями, але поступово на Бердянському та Мелітопольському напрямках просуваємось. Наші війська стикаються з інтенсивним супротивом ворога, дистанційним мінуванням, перекиданням резервів, але наполегливо та невпинно створюють умови для як найшвидшого руху вперед», - йдеться у повідомленні.

При цьому, представниця МОУ повідомила, що ворог наступає на декількох напрямках, а саме: Авдіївський, Мар‘їнський та Лиманський.

«Ворог також рушив вперед і на Сватівському напрямку. Там точаться запеклі бої. Противник атакує Білогорівку, Серебрянку. Ситуація доволі складна», - написала вона.

Водночас, на Бахмутському напрямку на південному флангу рухаємось вперед, маємо частковий успіх, а на північному - тривають бої. Ворог перекинув туди 2 десантно-штурмових полки.

Нагадаємо, що ЗСУ відновили перекидання військ на лівий берег Херсонщини.

Також Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУ.

Раніше Зеленський заявив, що ЗСУ мають використати вразливість рф після бунту «вагнерівців».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: