Зведення Генштабу: ЗСУ вразили три склади боєприпасів та 24 артилерійських засоби ворога

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні наступальні зусилля на трьох напрямках. Протягом доби там сталося 18 бойових зіткнень.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні наступальні зусилля на трьох напрямках – Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 30 червня.

Там розповіли, що протягом доби на вказаних вище напрямках сталося 18 бойових зіткнень.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку окупанти здійснили безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області, а також завдали авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного та Роздолівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямі війська рф здійснили невдалі наступальні дії в районах Богданівки та Хромово Донецької області.

На Авдіївському напрямку рашисти за підтримки авіації намагалися наступати в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мали.

На Мар'їнському напрямі українські військові відбили всі атаки противника в районі Мар'їнки. Водночас, ворог завдав авіаційного удару в районі цього міста.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Крім того, російська армія завдала авіаційного удару в районі Антонівки Херсонської області та здійснила артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів.

Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разівОкупанти щонайменше шість разів заявляли про захоплення Мар'їнки та Опитного, п'ять разів – Бахмута. Більше про фейкові перемоги рф – на інфографіці.

У Генштабі зазначили, що російські окупаційні війська продовжують вбивати одне одного на полі бою.

«Так, у населеному пункті Сергіївка Херсонської області, після проведення чергової ротації на позиціях, з 15 червня до теперішнього часу в одному із підрозділів 5 армії східного військового округу вибухнуло до 10 військовослужбовців противника на мінах, встановлених попередньою ротацією», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу супротивника і один по зенітно-ракетному комплексу ворога.

Українські ракетники та артилеристи, у свою чергу, вразили 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, три склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ окупантів.

Нагадаємо, російська армія за останню добу втратила ще 560 військових. Загальні втрати окупантів досягли 228 тисяч осіб.

Раніше в Міноборони заявили, що контрнаступ ЗСУ з точки зору ефективності йде за планом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: