Рішення не прийнятні: Шмигаль відреагував на ухвалу НКРЕКП підняти тарифи на воду

Читать на русском
НКРЕКП ухвалила рішення підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, однак перед цим не порадилася з урядом.
kmu.gov.ua

НКРЕКП ухвалила рішення підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, однак перед цим не порадилася з урядом.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Відзначимо, що з 1 липня НКРЕКП встановила нові тарифи практично для всіх водоканалів країни. Суми в квитанціях мають зрости у середньому на третину. Проте, приймаючи таке рішення, комісія не порадилася з урядом.

«Рішення неприйнятні. Рішення не погоджені з урядом. Під час війни ми маємо діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах як енергетика та тарифоутворення», – заявив Шмигаль.

Він наголосив, що уряд наразі робить все можливе для того, щоб забезпечити соціальну справедливість. Зокрема, збільшують пенсії, виплачують субсидії та допомагають регіонам для сталості тарифів на тепло і гарячу воду. Тоді як непогоджені рішення комісії йдуть у розріз із їхньою політикою.

Відтак прем'єр доручив міністру енергетики і Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень.

Нагадаємо, з 30 червня в Україні почали діяти нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу.

Тоді як після підвищення з 1 червня ціни на електроенергію, середній платіж за світло для однієї сім'ї зріс приблизно на суму до 250 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: