З 1 червня зросте ціна на електроенергію для населення – ЗМІ

Читать на русском
З 1 червня в Україні підвищать ціни на електроенергію для населення, оскільки не вистачає коштів на відновлення інфраструктури після атак росії.
Ілюстративне фото

З 1 червня в Україні підвищать ціни на електроенергію для населення, оскільки не вистачає коштів на відновлення інфраструктури після атак росії.

Про це повідомляє РБК Україна з посиланням на джерела.

Скільки платять за електроенергію жителі ЄС у 2023 році: порівняння тарифів з українськимиПопри російські удари по енергетиці, вартість електроенергії в Україні – одна з найдешевших в Європі. Детальніше – на інфографіці

За даними медіа, міністр енергетики Герман Галущенко в терміновому порядку вніс на розгляд Кабміну постанову про підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Повідомляється, що постанову вже схвалили, а новий тариф становитиме 2,64 гривень/кВт-год.

«Міністр аргументував необхідність перегляду тарифу тим, що державі потрібні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури після обстрілів російських окупантів», – йдеться у повідомленні.

Водночас, НКРЕКП просила запровадити вищий тариф – 2,88 гривень/кВт-год.

Наразі тариф для споживачів, які використовують до 250 кВт-год на місяць, становить 1,44 грн/кВт-год, а споживачі, що використовують понад 250 кВт-год, сплачують 1,68 грн/кВт-год.

Відомо, що уряду в будь-якому випадку доведеться переглядати вартість електроенергії. Наразі ринкова ціна на кВт/годину становить близько 6 грн. Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що для відновлення зруйнованої енергосистеми доведеться витратити мільярди доларів. Питання встановлення нових тарифів на електроенергію для населення публічно не обговорюється. Але це може стати одним із рішень для відновлення енергосистеми після російських атак.

Раніше повідомлялося, що в Україні вартість електроенергії у травні 2023 року переглядати не будуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: