Світовий банк дає Україні кредит на 1,5 мільярда доларів

Читать на русском
Україна отримає від Світового банку 1,5 млрд доларів, це кредит, гарантований урядом Японії. Кошти підуть на соцзахист та відновлення економіки.
The Economic Times

Рада виконавчих директорів Світового банку 29 червня затвердила надання Україні 1,5 млрд доларів кредиту. Кошти гарантовані урядом Японії.

Про це повідомляють пресслужба банку та прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Лондонська конференція з відновлення України: яке фінансування пообіцяли партнериУ Лондоні відбулася конференція з відновлення України. Яку фінансову підтримку пообіцяли партнери – на інфографіці.

«Кошти будуть надані під гарантії уряду Японії та спрямовані на зміцнення соціального захисту та відновлення економіки. Зокрема, позика допоможе підтримати субсидії для ВПО та пенсійні виплати», – прокоментував Шмигаль.

У Світовому банку зазначили, що кошти будуть спрямовані на зміцнення системи соціального захисту України для надання допомоги найбіднішим та найуразливішим верствам населення. Кредит також підтримає реформи, які підвищують підзвітність та прозорість використання державних ресурсів.

На сьогоднішній день Група Світового банку мобілізувала понад 37,5 млрд доларів для допомоги Україні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Світовий банк планує надати Україні додаткове фінансування на інфраструктурні проєкти.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки коштів група Банку надала своїм країнам-партнерам, починаючи з 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: