На Херсонщині окупанти займають лікарні, позбавляючи медичної допомоги місцевих жителів – Генштаб

Читать на русском
На тимчасово окупованій частині Херсонщини росіяни облаштовують військові госпіталі у лікарнях, позбавляючи місцевих жителів можливості отримувати медичну допомогу.
Фото: Getty Images

Російські загарбники використовують цивільні медичні заклади на тимчасово захоплених територіях у власних цілях.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

«Противник продовжує зазнавати великих втрат в живій силі та військовій техніці. При цьому, з метою приховування втрат, використовує інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям», – говориться у повідомленні.

Повідомляється, що у селищі Каланчак Херсонської області у приміщенні центральної районної лікарні противник облаштував військовий шпиталь. В ньому перебуває близько 100 російських військовослужбовців.

«У свою чергу, надавати медичну допомогу цивільному населенню заборонено», – зазначили у Генштабі.

Крім того, на тимчасово захопленій Херсонщині відзначається активізація процесу евакуації місцевих колаборантів з російськими паспортами на власних автомобілях до тимчасово окупованого українського Криму. Однак, співробітники фсб рф здійснюють фільтраційні заходи стосовно кожного зрадника, повідомили українські військові.

Нагадаємо, у Запорізькій області окупанти закрили лікарню через відмову працівників від паспортів рф.

Також повідомлялося, що на окупованих територіях росіяни влаштовують військові шпиталі у школах та дитсадках.

Крім того, у Генштабі повідомляли, що у російських окупантів великі проблеми з моральним духом та медичним забезпеченням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: