Президент Сербії прокоментував заворушення в Косово, розкритикувавши миротворців НАТО

Читать на русском
Згідно зі словами сербського лідера, миротворці НАТО не змогли захистити сербів і не запобігли насильству у Косово.
фото: ВВС

Президент Сербії Александар Вучич звинуватив косовського прем'єр-міністра Альбіна Курті в екскалації конфлікту на півночі частково визнаного Косова. Він також розкритикував дії миротворців НАТО.

Про це повідомляє агенція РТС, яка цитує сербського лідера.

«Події на півночі Косова стали наслідком бажання Курті привести до кровопролиття цілий регіон та викликати великий конфлікт між сербами й НАТО, він єдиний винний у всьому що відбувається», – заявив Вучич.

Він також розкритикував миротворців НАТО, які «не захистили сербів і не запобігли насильству» щодо сербських протестувальників. За словами сербського президента, насильство розв’язали косовські поліцейські, один із яких нібито відкрив вогонь із автомата і поранив людину.

Водночас, президент Сербії звернувся до співвітчизників, які протестують у Косові, та закликав їх діяти мирно, не вступаючи в конфлікти з миротворцями НАТО.

«Якщо ж албанський окупант стрілятиме, то ситуація буде зовсім інша. Ось що я повідомив усім у НАТО», – зазначив Вучич.

Нагадаємо, що у понеділок, 29 травня, в результаті сутичок у місті Звечани на півночі Косова постраждали миротворці НАТО у складі місії KFOR та серби, що протестували під адмінбудівлею через невизнання місцевих виборів. У Північноатлантичному Альянсі вже засудили напади на військових миротворчих сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: