Загибель людей біля укриття: суд відпустив під домашній арешт підозрюваного

Читать на русском
Охоронця звільнено з-під варти із зали судового засідання із покладенням на підозрюваного обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінально-процесуального кодексу України.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Київський апеляційний суд відпустив під домашній арешт охоронця однієї з поліклінік Деснянського району Києва, підозрюваного у справі про закрите укриття у поліклініці, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей.

Про це Київський апеляційний суд повідомляє у Фейсбуці.

«29 червня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду Києва від 3 червня, якою задоволено клопотання слідчого Головного управління Національної поліції у Києві та застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 30 липня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у суді, за результатом апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані стороною захисту, які діють в інтересах підозрюваного задоволено частково. Ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду Києва від 3 червня скасовано.

При цьому, постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції Києва про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного М. задоволено частково.

«Застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту заборонивши йому залишати місце свого проживання за адресою визначеною ухвалою, з 22 години до 6 години наступної доби за виключенням отримання невідкладної медичної допомоги та перебування в укриттях під час повітряної тривоги, до 30 липня 2023 року включно», - йдеться у повідомленні.

Охоронця звільнено з-під варти із зали судового засідання із покладенням на підозрюваного обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки загинули троє людей, які не змогли потрапити до укриття у поліклініці.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський доручив міністрам провести повну ревізію всіх захисних споруд в Україні. На це він дав десять днів.

Згодом суд обрав запобіжний захід підозрюваним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: