Захід прагне допомогти Україні в обороні, а не зміні режиму путіна – Шольц

Читать на русском
Метою країн Заходу зараз є допомога Україні в обороні від російського вторгнення, а не зміна путінського режиму, сказав Олаф Шольц.
Канцлер ФРН Олаф ШольцФото: Michele Tantussi/Pool/Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Захід не зацікавлений у зміні чинного політичного режиму в росії. Європа й Америка допомагають Україні тільки, щоб вона могла захистити себе від російської агресії.

Про це повідомляє Sky News.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

Глава німецького уряду підкреслив, що сподіватися на зміну режиму в росії під час бунту засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина було б безглуздо, оскільки не факт, що такий варіант розвитку подій «був би кращим».

«Війська «Вагнера» – це військовий підрозділ, який діє дуже агресивно у всьому світі, і безпосередньо у війні росії проти України», – зазначив Шольц.

Канцлер також припустив, що невдалий заколот послабив російського диктатора володимира путіна.

«Я дійсно вважаю, що він ослаблений. Це показує, що в автократичних владних структурах є тріщини, і він не так міцно сидить в сідлі, як звик стверджувати», – розповів Шольц.

Державний діяч уточнив, що поки що неясно, чи змусить ця ситуація росію вивести війська з України та розпочати мирні переговори.

Нагадаємо, Німеччина виділить майже 60 млн євро на допомогу ЗСУ.

Також міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус назвав причину, чому Німеччина не приєдналася до коаліції винищувачів.

Раніше президент росії путін звернувся до росіян після бунту Пригожина: головні заяви диктатора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: