Просування більш ніж на 1000 м: Маляр розповіла про успіхи ЗСУ на півдні та сході

Читать на русском
Просування ЗСУ, за даними Міноборони. На Бердянському напрямку – 1 300 м, у напрямку Кліщіївки – 1 200 м, у напрямку Курдюмівки – 1 500 м.
armyinform.com.ua

Збройні сили України просунулися на понад тисячу метрів на кількох напрямках.

Подробиці розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Буде так само, як восени»: Зеленський оцінив динаміку контрнаступу ЗСУПрезидент погоджується з тим, що контрнаступ ЗСУ на півдні просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.

«Триває наступальна операція наших сил оборони на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. Наші «вигризають» у ворога кожен метр землі у важкому двобої», – зазначила вона.

Так, на Бердянському напрямі ЗСУ просунулися на 1300 м. «На напрямку Рівнопіль – Володине наші мають успіх, зараз закріплюються на досягнутих рубежах та завдають серйозних втрат противнику. Фактично знекровлюють наступальний потенціал ворога, знищуючи техніку, склади, пункти управління та особовий склад», – розповіла Маляр. Окупанти підтягують для оборони усі свої резерви.

На сході у напрямку Кліщіївки ЗСУ просунулися на 1200 м, у напрямку Курдюмівки – на 1500 м.

За словами заступниці міністра, на Бахмутському напрямку українські війська перехопили оперативну ініціативу. «Загалом на Бахмутському напрямку знову гаряче, тривають запеклі бої. Ворог підтягує туди резерви і чіпляється за Бахмут усіма своїми силами», – додала вона.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Валерій Залужний заявив про перехоплення стратегічної ініціативи та просування ЗСУ.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що звільнення групи населених пунктів останніми тижнями було «не головною подією» у запланованому контрнаступі.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський раніше говорив, що основні сили української армії ще не були задіяні в наступі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: