Коригував удари по Сумщині: правоохоронці затримали колишнього «регіонала»

Читать на русском
У Сумській області затримали колишнього представника Партії регіонів. Зрадник здавав росіянам позиції ЗСУ та прикордонників на території регіону.
ssu.gov.ua

У Сумській області затримали колишнього представника «Партії регіонів». Зрадник здавав росіянам позиції ЗСУ та прикордонників на території регіону.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram.

Служба безпеки затримала «розконсервованого» агента ФСБ, який збирав розвіддані про оборону північно-східних рубежів України. Отриману інформацію він передавав агресору для коригування ворожих обстрілів українських військ, у тому числі з російських реактивних систем залпового вогню «Град».

Зрадником виявився мешканець обласного центру, колишній представник «Партії регіонів». Ще до початку повномасштабного вторгнення рф він був завербований кадровим співробітником прикордонного підрозділу ФСБ. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої періодичні поїздки до росії, де зустрічався з родичами. Під час одного з таких виїздів до країни-агресора він отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України і був переведений в «режим очікування».

«Після 24 лютого 2022 року на російського агента дистанційно вийшов його «куратор» з ФСБ і запросив розвідінформацію про місця дислокації Сил оборони у прикордонних районах області. Для збору розвідданих зрадник на власному автомобілі об’їжджав місцевість і приховано фіксував локації українських захисників», – додають у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали фігуранта «на гарячому», йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, СБУ затримала коригувальника ракетного удару по Краматорську.

Також писали, що у Лимані затримали «головного інженера Росенерго», який відключив світло цивільним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: