Ізраїль зробив перший крок до передачі зброї Україні – ЗМІ

Читать на русском
За даними журналістів, делегація Міноборони України нещодавно відвідала Ізраїль, щоб детально опрацювати питання закупівлі систем для боротьби з іранськими дронами.
Фото: Getty Images

Уряд Ізраїлю схвалив перші експортні ліцензії на можливий продаж Україні озброєння.

Про це повідомляє видання Axios із посиланням на ізраїльських та українських чиновників.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

За даними журналістів, ліцензії стосуються постачання систем виявлення та придушення безпілотників, які мають допомогти українським військовим в боротьбі з іранськими дронами.

«Вперше з того часу, як росія розв'язала війну, Ізраїль затвердив експортні ліцензії оборонного призначення для можливих поставок зброї Україні», - наголошується в матеріалі.

Представник української влади повідомив журналістам, що делегація Міноборони України нещодавно відвідала Ізраїль, щоб детально опрацювати питання купівлі систем. Проте, за даними видання, угоду ще не підписано.

Водночас українські офіційні особи заявили, що постачання такого типу озброєння відповідає інтересам Ізраїлю, оскільки Іран – головний противник країни у регіоні – здатний отримати інформацію про те, як працюють безпілотники, а потім внести покращення.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі заявили, що країна підтримає «Формулу миру» та дасть Україні кредит на соціальні проекти.

Також повідомлялося, що Ізраїль вивчає можливість передачі Україні комплексу «Залізний купол». Крім того, ізраїльському уряду вже передали список потреб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: