Дуда перевів армію Польщі у стан підвищеної бойової готовності

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда перевів армію в стан підвищеної бойової готовності через бунт голова ПВК Вагнер Євгенія Пригожина в росії.
Getty Image

Президент Польщі Анджей Дуда перевів армію в стан підвищеної бойової готовності через бунт голова ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина в росії.

Про це президент Польщі написав в Twitter.

Заколот у росії: які об'єкти вже під контролем вагнерівців та як протидіють регіониОгляд усього, що відомо на цей час про захоплені вагнерівцями об'єкти на території росії, а також повний перелік заходів, ужитих режимом путіна, з протидії Пригожину та його бойвикам.

Відомо, що через бунт в росії Анджей Дуда зібрав нараду, де і вирішили перевести армію в стан підвищеної бойової готовності.

«На тлі поточної ситуації в росії сьогодні вранці ми провели консультації з прем'єр-міністром, міністерством національної оборони і нашими союзниками. Ми постійно стежимо за розвитком подій і уважно контролюємо наші східні кордони», – йдеться у дописі.

Відзначимо, інші представники країн ЄС повідомляють, що стежать за ситуацією. Про це повідомив, зокрема, представник канцлера Німеччини Олафа Шольца і представник французького уряду в Єлисейському палаці.

Тим часом перша доба заколоту Євгена Пригожина та його злочинного воєнного угруповання «Вагнер» проти злочинного режиму путіна та військово-політичного керівництва росії в особі Шойгу та Герасимова триває. Що відомо про заколот Пригожина у росії станом на 14 годину 24 червня читайте в огляді «Слово і діло».

Додамо, що на тлі бунту Пригожина російські банки різко підвищують курси валют: у більшості вартість долара вже перевищує 90 рублів, а євро – 100 рублів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: