Удар по Чонгарському мосту може сигналізувати про нову стратегію України – CNN

Читать на русском
Україна, ймовірно, чекає на момент, щоб порушити лінії постачання російських передових позицій у Запорізькій області, сподіваючись, що це підірве оборону окупантів.
Фото: Telegram Сальдо

Поодинока атака на Чонгарський міст на кордоні між Кримом та Херсонською областю мало що змінює, але може сигналізувати про нову стратегію України.

Про це пише CNN.

«Буде так само, як восени»: Зеленський оцінив динаміку контрнаступу ЗСУПрезидент погоджується з тим, що контрнаступ ЗСУ на півдні просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.

Чонгарські мости є залізничними та автомобільними переходами і ведуть із північного сходу окупованого Криму до головної, як вважає телеканал, цілі України у цьому контрнаступі – окупованої Запорізької області.

Після удару на автомобільному мосту утворилася пробоїна, є також значні пошкодження сусіднього залізничного мосту.

За словами одного з російських військових блогерів, по Чонгарському мосту проходило 70% військових і цивільних перевезень до Криму і з нього. Тепер росіянам доведеться використовувати інший, довший маршрут – через Армянськ та Перекоп.

CNN зазначає, що атаки на Чонгарський міст перегукуються з двома більш ранніми подіями: пошкодженням Антонівського мосту, що зрештою призвело до відступу росіян з правого берега Херсонської області, а також з ударом по Кримському мосту, який тимчасово порушив постачання по єдиній артерії, що пов'язує острів з материковою росією.

Крім того, 18 червня українські військові знищили склад боєприпасів росіян у Риковому на Херсонщині, це теж неподалік Чонгара. Усе це впливає бойовий дух росіян.

Як зазначають журналісти, зрозуміло, ці цілі були вражені не випадково: ймовірно, Україна чекає на момент, щоб порушити лінії постачання російських передових позицій у Запорізькій області в ключовий момент, сподіваючись, що раптова втрата постачання або панічні спроби відновити їх підірвуть російську оборонну міць.

Це відповідає тактиці України у двох останніх операціях у Харківській та Херсонській областях, звідки росіяни пішли, оскільки більше не могли продовжувати забезпечувати свої сили необхідними боєприпасами та резервами. Однак підштовхнути рф до відступу навколо Криму буде складніше.

Телеканал наголошує, що росія, безсумнівно, зробила висновки зі своїх значних невдач. Але стратегічна точність українських ударів по її ключовій інфраструктурі передбачає, що на тлі повільного просування та звільнення маленьких сіл може вимальовуватись більш потужна стратегія.

Нагадаємо, вранці 22 червня стало відомо про пошкодження внаслідок обстрілу двох мостів, що знаходяться на кордоні між Херсонською областю та Кримом. Мова про Чонгарський міст і про паралельну переправу через озеро Сиваш.

Як виглядає Чонгарський міст після обстрілу, можна переглянути на відео. Є також відео самого прильоту.

У Головному управлінні розвідки Міноборони вже прокоментували удар по мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: