Суд залишив без руху позов САП про цивільну конфіскацію до митника

Читать на русском
Антикорупційний суд попросив прокурора САП виправити недоліки у позові про цивільну конфіскацію активу митника.

Вищий антикорупційний суд залишив без руху позов прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про цивільну конфіскацію квартири у Львові начальниці відділу митного оформлення митного поста «Городок» Львівської митниці Державної митної служби Анни Бісюк.

Таке рішення 15 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Залишити без руху позовну заяву держави Україна в особі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до (Анни Бісюк – ред.) про визнання необґрунтованими активи та їх стягнення в дохід держави. Надати позивачу строк на усунення зазначених недоліків - 2 дні з дня отримання цієї ухвали. Недоліки можуть бути усунуто шляхом надання до суду нової редакції позовної заяви», – йдеться в рішенні.

У документі вказується, що в позовній заяві формально зазначені дата народження та місце реєстрації відповідачки, проте за цими даними особу не знайдено.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію квартири митника зі Львова Анни Бісюк. На думку САП, начальниця ВМО «Городок» Львівської митниці Анна Бісюк через третіх осіб без достатніх правових підстав фактично набула квартиру в місті Львові вартістю 1,86 млн грн. При цьому в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів. А тому прокурор просить стягнути в дохід держави квартиру як необґрунтований актив.

У разі задоволення позову буде накладено стягнення на об'єкт нерухомості та кошти в розмірі 1,86 млн грн стягнуті у дохід держави.

Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила конфіскованою нерухомість податківця на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: