Франція готує багаторічний план цивільної допомоги Україні

Читать на русском
За словами глави французького МЗС, пакет включатиме гуманітарну, стабілізаційну, економічну та фінансову допомогу Україні.
Катрін КолоннаФото: AP

Уряд Франції працює над розробкою багаторічного пакету цивільної допомоги Україні.

Про це повідомила глава французького МЗС Катрін Колонна під час Конференції з питань відновлення України у Лондоні, її слова цитує Суспільне.

Франція змінила свою позицію щодо вступу України до НАТО – Le MondeЗа даними журналістів, ще недавно Франція була не готова обговорювати членство України в Альянсі. Але за останні місяці влада в Парижі переглянула свої погляди з цього питання.

За словами Колонни, французький пакет включатиме гуманітарну, стабілізаційну, економічну та фінансову допомогу Україні.

«Я рада повідомити, що наша підтримка в основному включатиме гранти. Це допоможе уникнути посилення тиску на публічні фінанси України», – наголосила глава МЗС.

Крім того, цього року Франція виділить додатково 40 млн євро як безповоротну допомогу Україні.

Колонна уточнила, що ці кошти будуть спрямовані на відновлення критичної інфраструктури, медичного обладнання та за потреби енергетичних об'єктів.

Нагадаємо, сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Штати виділять Україні додаткові 1,3 мільярди доларів на відновлення після російського вторгнення. Крім того, пакет фінпідтримки виділить і Велика Британія.

Раніше президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що ЄС покриє майже половину потреб України у фінансуванні до 2027 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: